Σελίδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ


Η ξαφνική ανακοίνωση του Λοβέρδου, που μας πληροφόρησε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον  ογκόλιθο της πολιτικής Βενιζέλο, σκόρπισε μία φρενίτιδα ενθουσιασμού σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος, από την Ορεστιάδα μέχρι το Ηράκλειο και από την Πρέβεζα μέχρι την Κάλυμνο, κατέβηκε στο δρόμο για να γιορτάσει τα χαρμόσυνα νέα, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν και ένας άνεμος αισιοδοξίας ξεκίνησε να φυσάει στην Ελλάδα.
 Οι άνεργοι ξέχασαν τις αφραγκίες τους, οι συνταξιούχοι βλέπουν τα 400 ευρώ σύνταξη με άλλο μάτι, οι άστεγοι δεν κρυώνουν πια και τα παιδιά που πάνε σχολείο δεν νοιάζονται που δεν έχουν λεφτά να πάρουν ένα κρουασάν. Τους αρκεί που δύο από τους κύριους υπεύθυνους της αφαίμαξης του ελληνικού λαού τακιμιάσανε για να μπορέσουν να αυξήσουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ από το 9% στο 12%. Και βέβαια για να μας ξανασώσουν.

Το κύρος και το έργο των δύο ικανότατων συνοδοιπόρων είναι πασίγνωστο. Για όσους κάνουν ότι δεν το θυμούνται, μιλάμε για τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης που έριξε την Ελλάδα στο γκρεμό και τους πολίτες της στις τοκογλυφικές δαγκάνες του ΔΝΤ. Τα προσόντα τους είναι αδιαμφισβήτητα. Ψέματα, υποτέλεια, εξουσιομανία, καλές σχέσεις με τα κυρίαρχα ΜΜΕ, μαεστρικό χτίσιμο πολιτικού προφίλ, πολυλογία και συμμετοχή στην κυβέρνηση-παρωδία του Παπαδήμου.

Ένα ακόμα πολιτικό διαμάντι-συνδιεκδικιτής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, δεν έχασε καθόλου χρόνο και δήλωσε παρόν. Ο Χρυσοχοΐδης, γνωστός από το τρομοκαλοκαίρι του 2002, όπου με αφορμή την εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν, βιώσαμε ένα όργιο τρομολαγνείας, χαφιεδισμού και λάσπης από τα παπαγαλάκια των μπάτσων, με αποτέλεσμα οι μισοί έλληνες να κοιτάζουν περίεργα τους άλλους μισούς, μάζεψε το επιτελείο του στον Κορυδαλλό για να τους μιλήσει.

Όταν μαζεύτηκαν και μερικές δεκάδες πολίτες για να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να αποδοκιμάσουν τόσο αυτόν, όσο και τα σκυλιά του, είχαμε την επέμβαση των ΜΑΤ που, όλως τυχαίως, κάνανε βόλτες στην περιοχή. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται έτσι εύκολα ε Μιχάλη; Ευθύνη για το περιστατικό έχει και ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου στην πλατεία Βενιζέλου στον Κορυδαλλό. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεις στους υπηρέτες της τρόικας να γευματίζουν στο μαγαζί σου. Πρέπει να απομονωθούν εντελώς οι εχθροί του ελληνικού λαού, εδώ και τώρα.

Ας τους το πούμε για να το καταλάβουνε. Όλοι οι τσάτσοι του ΔΝΤ, αυτοί που ψηφίσαν το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όλα τα απίστευτα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώσαν μία μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχουν θέση σε αυτή την κοινωνία. Μπορούν να μιλάνε στο ΣΚΑΙ και στο MEGA, να δίνουν συνεντεύξεις στο Βήμα και την Καθημερινή, να πηγαίνουν στη Βουλή και στα καλά φρουρούμενα γραφεία τους, αλλά δεν μπορούν να κυκλοφορούν αναμεσά μας. Ακόμα και το θράσος έχει όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου