Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ




Ένας από τους λαγούς του συστήματος είναι και ο… αξιότιμος κ. Πάγκαλος. Σε πολιτικό επίπεδο αυτός και ο κ. Βενιζέλος, είναι δύο χρήσιμα όπλα. Ο ένας ωμός και απολίτιστος στις εκφράσεις του και ο άλλος μπορεί να μιλάει 8 ώρες ασταμάτητα, χωρίς να λέει τίποτα. Ο ρόλος τους είναι να σερβίρουν, με τον τρόπο του ο καθένας, τα μελλοντικά σχέδια και να μετρήσουν αντιδράσεις, κάνοντας παράλληλα τιτάνια προσπάθεια, συνεπικουρούμενοι από τα άθλια ΜΜΕ, ώστε να πείσουν για την άποψή τους.


Ο πρώτος αντιπρόεδρος αυτής της «θεϊκής», πλήν όμως πραξικοπηματικής, κυβέρνησης έχει την ικανότητα να ευτελίζει οτιδήποτε σε χρόνο ρεκόρ. Πρώτα απ’ όλα, ευτέλισε τον ίδιο του τον εαυτό. Και καλά, θα μας πει κάποιος, με τον εαυτό σου κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα, όμως, να βγαίνεις και να χαρακτηρίζεις ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων, το οποίο διογκώνεται με μεγάλους ρυθμούς, μαλάκες, χωρίς συνέπειες. Ακόμα και σε αυτή τη χώρα, με αυτή την κυβέρνηση του ΑΤΜ (Παπαδήμος), με αυτές τις συνθήκες και την απίστευτη ατιμωρησία των πολιτικών που έχει γίνει απαράβατος νόμος.

Πολύ επίκαιρο το θέμα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η ατάκα ένας δημοσιογράφου (χωρίς να εξετάζουμε το ποιόν του) που χαρακτήρισε την Μέρκελ «ξεκωλιάρα και πατημένο στρούντελ», επέφερε πρόστιμο στον ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται 25.000 ευρώ. Αντιστοίχως, ένας πολιτικός που χαρακτηρίζει το λαό, που υποτίθεται ότι υπηρετεί, μαλάκα, πρέπει να πληρώσει 25.000 ευρώ το κεφάλι επί 10.000.000 κατοίκους, 250 δις πρόστιμο. Να’ το το χρέος. Αν δεν έχει να πληρώσει, τότε μπορούμε να κατασχέσουμε τα άφθονα ακίνητα του δικτάτορα παππού του. Και επειδή όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη (καλό ε;) και γνωρίζουμε ότι μόλις πάρει μπροστά δεν την σταματάει τίποτα, αναμένουμε τα πράξει τα δέοντα.

Κατόπιν θα μπορούσε να περιλάβει τον, πρώην αρχηγό τους, Γεώργιο Παπανδρέου ΙΙ, που έκανε τουρνέ στον κόσμο και δήλωνε πόσο τεμπέληδες και διεφθαρμένοι, είμαστε εμείς οι Έλληνες. Θα έχουμε πλεονασματικό προϋπολογισμό για τα επόμενα 50 χρόνια έτσι και πληρώσουν 2-3 πολιτικοί. Όπως μας πληροφορούν, ένας βουλευτής έβγαλε αποδεδειγμένα ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό και δεν λένε το όνομά του. Ας αφήσουμε στην άκρη όλους τους βουλευτές, που έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό και τα ονόματα τους δεν χωράνε ούτε σε εγκυκλοπαίδεια και ας ασχοληθούμε με αυτόν τον ένα. Ας τους πιστέψουμε ότι είναι μόνο ένας. Οι οικονομικοί εισαγγελείς τι σκοπεύουν να κάνουν; Θα μάθουμε κάτι συγκεκριμένο, θα έχουμε καμιά παραίτηση, ή θα ασχοληθούν μόνο με τους ξεθωριασμένους celebrity για να δείξουνε στον κόσμο, ντεμέκ, ότι είναι αδιάφθοροι.

Ο δεύτερος αντιπρόεδρος αυτής της «θεϊκής», πλήν όμως πραξικοπηματικής, κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών και επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (χειροκρότημα…) και άριστος συνταγματολόγος και γαμώ τους ρήτορες και ότι θέλεις και αγαπάς, έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου πολιτισμένο πολιτικό τραμπουκισμό. Όποιος τολμήσει να αρθρώσει αντίθετο λόγο τον πήρε και τον σήκωσε. Έχει «βάλει χέρι» σε ό,τι κινείται. Στα πάντα. Είναι ο «εγώ». Δεν υπάρχει άλλος. Αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος για τι άνθρωπο μιλάμε.

Αυτά τα δύο «λουλούδια» λοιπόν, εκ δεξιών και αριστερών του ΑΤΜ χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίσταση. Η μόνιμη επωδός τους είναι «αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος». Αυτή είναι η καινούργια κοροϊδία. Ποιο θα είναι το πολιτικό κόστος του Πάγκαλου; Να μην βγει βουλευτής μετά από 31 χρόνια επιδοτούμενης μάσας και ξάπλας. Τρομερή τιμωρία. Όσο για τον Βενιζέλο, τι κόστος μπορεί να έχει ο πιο πιστός υπάλληλος του ΔΝΤ και της τρόικας; Από το πολιτικό σύστημα, κανένα κόστος. Από τον ελληνικό λαό;

ΥΓ: Στο «Έθνος της Κυριακής» ένα υποτιθέμενο μέλος των Anonymous, δηλώνει ότι η αστυνομία πρέπει να πιάσει αυτούς που κάνανε καταστροφές και ζημιές στην Αθήνα και όχι να ασχολείται με μικρά παιδιά που μέσω ίντερνετ προσπαθούν να αλλάξουν το σάπιο σύστημα. Τι συγκίνηση. Στο επόμενο «Έθνος» φαντάζομαι ότι ένας μαθητής θα εξαπολύει επίθεση εναντίον των μεμονομένων μαθητών που μουτζώνουν τους επισήμους στις παρελάσεις, ένας οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας θα υποστηρίζει ότι αυτοί που κρεμάνε πανό στα γήπεδα ενάντια στο ΔΝΤ είναι πράκτορες και ένας άνεργος θα λέει ότι έπρεπε να μειωθεί το επίδομα  ανεργίας γιατί η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου