Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ... ΡΕ ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;



Η στείρα κριτική και η κακοπροαίρετη διάθεση δεν οδηγούν πουθενά. Δεν γίνεται να απαξιώνουμε συνεχώς την υπερπροσπάθεια των πολιτικών ηγετών της Ελλάδας επειδή έχουμε αντίθετες απόψεις. Το ATM (Λουκάς Παπαδήμος) και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων, που συνθέτουν αυτή τη μαγευτική κυβέρνηση, κάνουνε πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουνε τον 13ο και τον 14ο μισθό και αντί να τους πούμε ευχαριστώ, τους κατηγορούμε ότι πάνω στον αχό της μάχης δεν άκουσαν ότι ξεχαρβαλώσανε τους υπόλοιπους 12 μισθούς. Κακίες και μικροπρέπειες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης και το ATM (Λουκάς Παπαδήμος) αξίζουν συγχαρητήρια. Αφού μας παρουσιάζουνε για σκληρές και μαραθώνιες "διαπραγματεύσεις" πράγματα που έχουν ΗΔΗ ψηφιστεί στο μεσοπρόθεσμο, πάνε να το παίξουν θριαμβευτές. Η κατάσταση έχει πολύ γέλιο, αλλά το δυσάρεστο είναι ότι γελάμε με πράγματα που αφορούν εμάς, τους συγγενείς και τους φίλους μας. Όσο για τα μέτρα που θα ληφθούν για να (ξανά)σώσουν την οικονομία, αυτά δεν αξίζουν σοβαρού σχολιασμού.

Τι να πούμε δηλαδή, ότι τη στιγμή που έχει στερέψει εντελώς η αγορά από χρήμα, κόβουμε τους μισθούς και τις επικουρικές συντάξεις, για να προκύψει ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα; Υπάρχει κάποιος άνθρωπος πάνω από 10 χρονών που να πιστεύει ότι έτσι θα βρεθεί λύση; Ασφαλώς όχι. Έτσι και αλλιώς, το ΔΝΤ και τα ελληνικά κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση δεν είναι μέρος της λύσης, αλλά μέρος του προβλήματος. Τα νέα μέτρα θα πετύχουν το στόχο τους, δηλαδή θα προκαλέσουν τεράστια εξαθλίωση, μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερα λουκέτα, και άμεση φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Αυτό θέλουν και αυτό θα κάνουν.

Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι δεδομένη. Όταν δεν υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, φάρμακα στα νοσοκομεία και θέρμανση στις φυλακές, μιλάμε για μία χρεοκοπημένη χώρα. Το  ελληνικό κράτος δεν πληρώνει τίποτα, εκτός από μισθούς και συντάξεις. Χρωστάει στους πάντες και στα πάντα. Απλά, προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο με νέα δάνεια μέχρι να ξεκινήσει το μεγάλο κόλπο των αποκρατικοποιήσεων. Εκεί είναι όλο το ζουμί. Το γρήγορο ξεπούλημα του ελληνικού πλούτου σε υπερβολικά χαμηλές τιμές. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των ντόπιων και ξένων καρχαριών για κερδοφόρες business. Όταν αρχίσει και αυτή η διαδικασία, τότε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουμε να πληρώνουμε σε δραχμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου