Σελίδες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – «Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»



Η μάχη του Συντάγματος είναι το πρώτο βιβλίο του Δήμου Βοσινάκη. Κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012 – την ίδια περίοδο που ανακοινώθηκαν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι μία απόπειρα καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα μετά τον ερχομό του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην αντίδραση του κόσμου, έτσι όπως εκφράστηκε μαζικά με το κίνημα των «αγανακτισμένων» και την απίστευτη αστυνομική επέμβαση στην πλατεία Συντάγματοςστις 28-29 Ιουνίου του 2011. Επιπλέον, γίνεται αναφορά και στους θεσμούς που έφτασαν την Ελλάδα σε αυτά τα τραγικά επίπεδα.


Ο συγγραφέας, όπως και το βιβλίο, κρίνει τα γεγονότα από την οπτική γωνία του αγωνιζόμενου λαού, ο οποίος αποφάσισε να αντισταθεί με κάθε δυνατό τρόπο για να μην περάσουν τα νέα εξουθενωτικά μέτρα. Μέτρα που υπαγορεύονται από το ΔΝΤ και εφαρμόζονται από τις ελληνικές μαριονέτες του και έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν μεγάλη ύφεση στην ήδη παραπαίουσα οικονομία και να φτωχοποιήσουν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.  

Ο πρόλογος του βιβλίου είναι γραμμένος από τον Μάκη Παπαδημητράτο (σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός σε κάποιες από τις πιο πρωτοποριακές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού σινεμά), ο οποίος, εκτός των άλλων, αφιερώνει πολύ χρόνο για την ανάπτυξη και τη διάδοση της άμεσης δημοκρατίας.    

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι είναι μία από τις ελάχιστες φωνές που παρουσιάζουνε την αρετουσάριστη αντίσταση απέναντι στην οικονομική χούντα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με τη μορφή που της έδωσαν όσοι προέρχονται από την ανώνυμη μεριά των «από κάτω». Μακριά από επιδοτούμενους βουλευτές, επαγγελματίες αντιστασιακούς και μνημονιακούς δημοσιογράφους. Προς το παρόν κυκλοφορεί σε επιλεγμένα στέκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για επικοινωνία με τον συγγραφέα και πληροφορίες για το βιβλίο:

-) e- mail:  wardelmundo@yahoo.com

-) http://www.facebook.com/pages/%CE%97-%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3/313034298748856

3 σχόλια: